Berobbant a lakberendezési piac - Mart : Mart

Berobbant a lakberendezési piac

Korábbi blogbejegyzésünkhöz kapcsolódóan szeretnénk figyelmetekbe ajánlani egy érdekes cikket, amely a napokban jelent meg a Világgazdaság online felületén. Az interjúban Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) elnöke ecsetelte a lakáspiac alakulása és a lakberendezők, belsőépítészek feladatainak átértékelődése közötti viszonyokat érdekes megvilágításból.
Olvassátok el a cikket, érdemes átgondolni az itt elhangzottakat! Kiemeljük azt, hogy a körültekintő tervezés és szakmai tudással kiegészített végleges terv különlegesen fontos a fürdőszobákban ill. a hidegburkolatok alkalmazásakor, mivel ezek átlagos kora Magyarországon 15 év felett jár! Természetesen a szaktudást, amit évek alatt szereztünk meg, a belsőépítész-lakberendező szakmához hasonlóan mi is szívesen átadjuk, ha üzletinkben válogattok az elérhető termékek közül. Várunk Benneteket szeretettel és több évtizedes tapasztalattal!
„Berobbant a lakberendezési piac

Míg korábban az Airbnb-szállás-kiadók, most a lakásvásárlók keresik a lakberendezőket.

Megduplázódott a lakberendezők forgalma Budapesten az utóbbi két-három évben felpörgő lakáspiacnak köszönhetően – nyilatkozta a Világgazdaságnak Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) elnöke. Rendelésállományuk felfutása az airbnb-zésre felvásárolt lakásokra érkezett megbízásokkal indult be, a rövid távú lakáskiadásra vállalkozók speciális igényekkel árasztották el a magyar lakberendezőket – árulta el a szakmai szövetség vezetője. Miközben gombamód szaporodni kezdtek a belvárosi minilakáshotelek Budapesten, a lakáspiaci tranzakciók száma is megugrott, aminek egyenes következményeként megjelentek az újdonsült tulajdonosok használt és új lakásaikkal a megrendelői oldalon.

A hirtelen felpörgött kereslet hatására egyre növekszik a vállalási idő, mind nehezebb szabad kapacitással rendelkező lakberendezőt találni, azonnali kezdéssel pedig már lehetetlen. Ugyanez igaz a kivitelezőkre, a minőségi munkát végző szakmunkások, azaz burkolók, asztalosok, villanyszerelők, víz- és gázszerelők közül egyre többen vannak, akik 2018-ra már most, januárban nem tudnak több munkát elvállalni. Ács Erzsébet tapasztalatai szerint a kivitelezői kapacitások szűkössége a felújítási piacon is egyértelműen beárazódott: míg korábban a tervezettnél jellemzően 20 százalékkal lett drágább egy-egy komplex munka, a költségtúllépés újabban a 30-40 százalékot is eléri. Emiatt egyre nagyobb létjogosultságot nyernek a piac- és anyagismeretüknek köszönhetően számottevő költségracionalizálásra is képes tervező-lakberendezők. Ugyancsak egyre többen szerződtetnek lakásuk értékesítéséhez lakberendezőt, aki a home staging néven ismert szolgáltatás keretében az átlagízlésnek megfelelően öltözteti fel a lakást, megkönnyítve és meggyorsítva annak eladását.

Új, ugyancsak bővülő piaci szegmens a vásárlási tanácsadás, amellyel elsősorban a felújításra szoruló használt ingatlanok vételét tervezők élnek. A lakásvásárlási láz hatására most sokan futnak bele ugyanis abba a csapdába, hogy a másokra licitálva megszerzett méregdrága ingatlanról utóbb derül ki, hogy arra sokkal többet kell költeni, mint látszott, és az elképzelt átalakítási tervek megvalósítása sem gazdaságos.

Az új építésű ingatlanok kapcsán – mint azt a LOSZ elnöke hangsúlyozta – a minél korábbi szakaszban igénybe vett szakember tud a vevőnek segíteni, mert a személyre szabott és időben történő tervezéssel meg lehet takarítani az utólagos átalakítások költségét.”

forrás: https://www.vg.hu/vallalatok/berobbant-lakberendezesi-piac-2-736955/

#mart #aquamart #burkolat #szaniter #lakberendező #belsőépítész #tapasztalat #szaktudás

Lépjen kapcsolatba velünk, vagy foglaljon időpontot szalonunkba!

Látogasson el személyesen 10 Aquamart szalonunk bármelyikébe! Ehhez nem kell mást tennie, mint kiválasztani az Önhöz legközelebbi szalont és a preferált időpontot. Adatai megadásával pedig már személyesen várják majd szalonunkban.

Térjen be hozzánk, győződjön meg kollégáink szakértelméről és engedje, hogy magával ragadja az időtlen stílus élménye.