Laufen - Mart : Mart

Ennek a tradicionális svájci márkának a személyiségét a dizájn, a minőség és a funkcionalitás szimbiózisa határozza meg. A LAUFEN a ROCA csoport égisze alatt működő prémium márka, amely egyike a világ vezető gyártóinak, az egész világra kiterjedő disztribúciós hálózattal rendelkezik.

A cég alapkompetenciái a szaniteráru gyártás területeit ölelik fel. Több mint 120 éve használja a LAUFEN az ember által legrégebben ismert képlékeny anyagot, hogy innovatív szanitereket állítson elő csúcstechnológiájú gyáraiban, legendás svájci pontossággal. A LAUFEN magas szintű ismeretei a fürdőszobáról a kerámia gyártás mély ismeretéből és a kifinomult dizájn házasságából táplálkozik. A svájci dizájnnak köszönhetően a LAUFEN termékek már az első pillantásra is különlegesek, amelyek két nagy dizájn irányzatot egyesítenek magukban: a déli, érzelmekkel teli olasz dizájnt, és a pontosságot és a tisztaságot előtérbe helyező északi hagyományokat.

A LAUFEN szerint a kiváló minőség két szemszögből közelíthető meg: a gyártási ismeretek felől, illetve annak a gyakorlati haszonnak az oldaláról, amit a kész fürdőszoba a vevőknek biztosít – ez utóbbi nem minden esetben nyilvánvaló. A LAUFEN svájci vállalat olyan termékeket állít elő, amelyek a vizet, ezt a különösen értékes erőforrást, takarékosan használják fel, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a természeti erőforrások megőrzése iránt.

SAPHIRKERAMIK

Lépjen be a SaphirKeramik világába, ismerje meg az al Laufen svájci gyártó éltal kifejlesztett innovatív anyagot, amely megváltoztatja a fürdőszoba képét.  Ahol valaha íves formákat lehetett kialakítani, ott most kissugarú élek veszik át a helyet. A kitöltött formákat átengedi a különlegesen karcsú, de mégis robusztus falaknak, melyet ez szuper erős anyag tesz divatosan megvalósíthatóvá vékonyan megrajzolt vonalaival.
A kerámia szanitereket története során üvegporcelánból és finom tűzálló agyagból készítették. És jó okkal: higiénikusak, tartósak és újrahasznosíthatók. A LAUFEN híres kreatív potenciáljáról, különösen ami a világ legnagyobb méretű, tűzálló agyagból készült termékeinek előállítását illeti.
Dr. W. Fischer, a LAUFEN kutatási igazgatója szerint ma a kerámia egy sor új lehetőséget kínál a dizájn terén, jóval finomabb kivitelt téve lehetővé, mint az a múltban bármikor elképzelhető lehetett volna, miközben a hagyományos gyártási folyamat alig nem változott.

A Laufen bemutatja a tradícionális kerámia forradalmian új alternatíváját, a SaphirKeramik-ot – azt a különleges anyagot, amely öt évnyi intenzív kutatás és fejlesztés eredményeképp jelentősen kiterjeszti a kerámia tervezésének és gyártásának lehetőségeit.
A forradalom a kerámia formanyelvében: A SaphirKeramik szilárd és jól alakítható, segítségével papírvékony, de mégis robusztus falak, és mindössze 1 – 2 mm sugarú élek kialakítása is lehetséges, míg a mai legmodernebb technológiákkal is csak minimum 7-8 mm érhető el. A karcsú kivitel helytakarékossá, könnyűvé és környezetbaráttá teszi a termékeket.
SaphirKeramik rendkívüli keménységét és szilárdságát az őt alkotó korund (AI2O3) kölcsönzi, ez az áttetsző színtelen ásványfajta alkotja a névadó zafírt is. Alapos tesztelés állapította meg, hogy hajlítószilárdsága megegyezik az acéléval.

A hosszú időt igénybe vevő  techno(öko)lógiai kutatás eredményeként a Laufen létrehozott egy, a hagyományosnál kétszer szilárdabb, sokkal környezetbarátibb és vékonyabb kerámiát. Az új kerámia érzékelhetően masszívabb, nagyobb a hajlítószilárdsággal rendelkezik, feldolgozása során fényes fehér színt vesz fel, és végső soron jelentősen bővíti az anyaggal megvalósítható formavilágot.
A LAUFEN a hagyományos kerámiákhoz képest így vékonyabb és egyszerűbb kerámia testet és struktúrát alakíthat ki, csökkentve ezzel termékei súlyát. Az előnyök sokrétűek: alacsonyabb nyersanyagárak és energiafelhasználás a gyártás és a szállítás során.
A Laufen termékek kötelező jellemzője a lenyűgöző kivitel és hatékonyság, amelyek elengedhetetlen kellékei egy olyan társadalomnak, amelynek célja a fogyasztás csökkentése, az egyszerűség szeretete, és dinamikus kapcsolat keresése az érzéki örömökkel. Ennek eredménye egyértelműen látható: vékony, szinte élő sarkakkal rendelkező kerámia termékek jönnek létre, amit jól példáznak a négyszögletes mosdók a Kartell by Laufen termékcsaládból.

CLEANET RIVA BIDÉ-FUNKCIÓS WC

A Cleanet Riva bidé-funkciós WC egységes, magas minőségű kerámiából kialakított megjelenést és műszakilag kifinomult, felhasználóbarát megoldásokat kínál.

A Laufen sikeresen épített be minden műszaki megoldást a zárt kerámiatestbe, hogy a gyönyörű fürdőszobai enteriőrhöz illeszkedő, klasszikus megjelenést hozzon létre.  A prémium WC legfontosabb jellegzetességét az intuitív bidé funkciók képviselik. A Cleanet Riva kétszintű, intelligens működési koncepciót alkalmaz: A mindennapi használat során a bidé-funkciós WC az oldalt található, rozsdamentes forgató gomb megnyomásával, vagy elforgatásával üzemeltethető. A felhasználó az érintőképernyős távirányító használatakor alap és részletes beállítási lehetőségek között is választhat.

A Cleanet Riva az egyetlen bidé-funkciós WC, amely több lépéses higiéniai koncepciót valósít meg, amelyben a teljes vízkeringetési rendszer is rendszeres időközönként hővel történő tisztításon esik át. A WC az egyszerű tisztítás érdekében rejtett csatlakozásokkal rendelkezik és a kerámia, könnyen tisztítható LCC kezelést kapott. Az ülőke és a tető is levehető funkcióval rendelkezik. A Cleanet Riva a tisztaság érdekében hatékony öblítési jellemzőkkel bír, ami szükségtelenné teszi az öblítő perem és öblítő csatorna kialakítását.

 • A normál WC-khez hasonló, csökkentett méretű és kompakt kialakítás
 • Zárt kerámiatest, rejtett elektromos-, és vízellátással
 • A perem nélküli kialakításnak köszönhetően higiénikus és egyszerű tisztítás
 • LCC kerámiafelület-kezelés
 • Tetszés szerinti működtetés a forgató gombbal, vagy a távvezérlővel
 • Nagyon hatékony, mégis gyengéd zuhanysugár
 • Extra erős, 5,6 l/perces mód
 • Külön gombbal vezérelhető, lágyabb vízsugár a hölgyek számára
 • A fúvóka alapos tisztítása minden egyes használat előtt és után
 • Cserélhető, a kerámiába teljes mértékben visszahúzódó fúvóka
 • Automatikus, aktív szénszűrős levegőtisztító
 • Éjszakai LED fény jelző funkcióval
 • Különböző, beprogramozható felhasználói profilok
 • Beépített öntisztító funkciók hőtisztítással és automatikus vízkőtlenítéssel
 • Levehető Duroplast ülőke és tető (kábel-mentes), lecsapódásgátló funkcióval
 • Alacsony energia felhasználás

 

PETER WIRZ A CLEANET RIVA BIDÉ-FUNKCIÓS WC-RŐL

„A Cleanet Riva megtervezése során a letisztult egyszerűséget tartottuk szem előtt. A felhasználók nem akarják, hogy az elektromosan működtetett WC úgy nézzen ki, mint egy gép. Ezért készítettük a Riva-t a lehető legkarcsúbbra és legelegánsabbra, amely egy klasszikus kerámia WC általános formatervével rendelkezik.   Innovatív technológiáját tudatosan a háttérben tartottuk. Kizárólag a rozsdamentes acél forgató gomb utal a WC kiemelkedő kényelmére és higiéniájára. Tervezőkként nem tudunk más olyan bidé-funkciós WC-ről, ami az ilyen magas színvonalú higiéniáért ötvözi a funkcionalitást a dizájnnal. A formatervezés minden egyes részletében a tisztaságot tartottuk szem előtt.”

VAL

A LAUFEN forradalmi SaphirKeramik rendkívüli tervezési potenciálját az új Val fürdőszoba kollekció fedi fel, melyet a svájci fürdőszoba specialista Laufen számára a híres dizájner, a müncheni Konstantin Grcic tervezett. Egyszerű vonalak, rendkívül keskeny élek és finom felületi struktúrák teszik ennek a termékcsaládnak a mosdóit a világon egyedivé. A Val kínálatában mosdókagyló, mosdótálak, tálcák, kádak és a Space kollekció új fürdőszoba bútorai találhatók meg.

A téglalap alakú, falra szerelhető mosdó hat különböző szélességben kapható 450-950 mm közötti méretben. Az egyenes mértani vonalak, a kis sugarú élek, és a finoman lekerekített sarkok hangsúlyozzák a különleges SaphirKeramik humánus és barátságos jellegét.

KONSTANTIN GRCIC

A müncheni formatervező, Konstantin Grcic napjaink nem csak egyik legbefolyásosabb tervezője, de arról is ismert, hogy képes az új anyagok és gyártási módszerek határainak feszegetésére. Az új SaphirKeramik választékkal felajánlottuk Grcic-nek a lehetőséget, hogy jelölje ki újra és tolja ki a fürdőszoba kerámia kreatív határait. A SaphirKeramik projekt intenzív együttműködést indított el, mely egy sor látványos koncepciót alapul véve a dekoratív és funkcionális felületű mosdókra összpontosított.

INO

Az új fürdőszoba kollekciót, az Ino-t a francia tervező, Toan Nguyena alkototta meg a LAUFEN számára, amely a klasszikus mosdó formájának egy friss értelmezése. Az innovatív termékcsalád ügyesen használja a LAUFEN SaphirKeramik kreatív lehetőségeit. Elegáns, hívogató és szinte súlytalan, egyszerű vonalak határolják, ami egyszerre lágy, de mégis rendkívül stabil falakat alkot. A termékcsalád tartalmaz egy falra szerelt mosdót, egy pultos vagy félig beépíthető mosdót, valamint magas minőségű fürdőszoba bútorokat és két kádat.

 

TOAN NGUYEN

 

Toan Nguyen formaterveit az üzlet és a környezet tendenciái iránti fogékonyság jellemzi: Dizájn stúdiójában, a Toan Nguyen Studio-ban a tervezett termékeknek időtlen formát kölcsönöz. Toan Nguyen 1969-ben született Párizsban, és 1995-ben, a párizsi ENSI-Les Ateliers-ben végzett, mint ipari formatervező. Mielőtt 1998-ban 10 éves együttműködésbe kezdett volna Antonio Citterioval, mint a dizájn-igazgató és dizájn partner, Nguyen különböző tervezőirodákban szerzett tapasztalatot Párizsban, Barcelonában és Madridban. Ebben az időszakban olyan márkaneveknek készített formaterveket, mint az Axor Hansgrohe, a B & B Italia, a Flos, a Fusital, a Guzzini, az Iittala, a Kartell, a Metalco, a Skantherm, a Technogym és a Vitra. Toan Nguyen 2008-ban saját design-stúdiót alapított Milánóban.

Érdemes az Aquamart-ot választani!

Minőség

Legyen az életre szóló minőség fürdőszobája része

Stílus

Találja meg az Önhöz legjobban illő stílust világmárkáink közül

Szakértelem

3D tervezés és több évtizedes tapasztalat a burkolatok, szaniterek és csaptelepek világában

Lépjen kapcsolatba velünk, vagy foglaljon időpontot szalonunkba!

Látogasson el személyesen 10 Aquamart szalonunk bármelyikébe! Ehhez nem kell mást tennie, mint kiválasztani az Önhöz legközelebbi szalont és a preferált időpontot. Adatai megadásával pedig már személyesen várják majd szalonunkban.

Térjen be hozzánk, győződjön meg kollégáink szakértelméről és engedje, hogy magával ragadja az időtlen stílus élménye.